Duka upp till en festlig måltid

by Noble Wuckert

Du planerar för en festmåltid för dina vänner och du vill förstås att allt ska vara snyggt och fint. De fina kärlen kommer nu av detta skäl till sin rätta och du kan även använda dina finaste servetter när du dukar ditt festbord. Färska blommor är också en sak som förhöjer festkänslan. Du bör dock komma ihåg att inte använda för höga blomuppsättningar. De skymmer nämligen sikten för dig och dina gäster när ni ska umgås på festen.

För att få ett helt nytt utseende kan du skaffa nya möbeltyger till dina stolar. Det finns nämligen en massa olika tyger att välja mellan. Enfärgade, randiga, rutiga eller tyger med olika mönster. Mönstren kan i sin tur vara bland annat geometriska, blommiga eller föreställa olika djur. Om du vill kan du även göra gardiner i samma tyg som stolarna, för att ge ett sammanhängande intryck.

När allt annat är fixat behöver du fundera på vad du vill bjuda på. För att få en riktig festkänsla kan du gärna bjuda på en trerätters middag. Du kan till exempel inleda med en gräddig sparrissoppa, fortsätta med en örtstekt kalvfilé med potatisgratäng och färsk spenatsallad. Som efterrätt kan du bjuda på Pavlova med marinerade bär.