En kopp kaffe på maten

by admin

Vi är ett kaffedrickande land. Det är våra vänner i de nordiska länderna som dricker mer än vad vi gör. Dock så ligger vi på 8,2 kilo kaffe om året per capita. Vilket gör att vi hamnar på en sjätteplats på listan om världens kaffedrickande. Vi tar gärna en kopp kaffe på morgonen till vår frukost men också en kopp kaffe på maten.

De flesta av oss kanske brygger vårt eget kaffe på morgonen eller efter maten. Här så finns det många skolor till det perfekta kaffet. Vissa väljer att köpa egna bönor som man själv maler till det kaffe som ska användas. På nätet kan man handla bönor man behöver för kunna skapa sitt egna kaffe. Här så kan du sätta din prägel på hur du väljer att mala det grovt eller fint.

För att göra ett riktigt gott kaffe så gäller det att du läser på och tränar. Det finns bra information online om hur man går tillväga för att göra ett riktigt gott kaffe hemma. Se till att skaffa dig bra redskap så som kaffekvarn och kaffebryggare eller maskin. Det finns inga genvägar till ett gott kaffe utan man måste lära sig och öva tills man hittar det kaffe som man tycker om.

Topplista

  1. Finland – 12 kilo (om året per capita)
  2. Norge – 9,9 kilo
  3. Island – 9 kilo
  4. Danmark – 8,7 kilo
  5. Nederländerna – 8,4 kilo
  6. Sverige – 8,2 kilo

Comments are closed.