Fixa till en retrodukning vid nästa fest

by admin

Retro är något som varit populärt ett bra tag nu inom allt från mode till heminredning med mera. Till exempel i köket så är det retro, inte bara i inredningen utan även i matlagningen. Därför har många dammat av gammelmormors kokbok och börjat söka sig till husmanskost och recept från forna dagar.

Vi tycker därför att det är en utmärkt ide att bjuda in till retromiddag. Det vill säga en middag där både dukningen och maten kommer från forna dagar.

Maten på retromiddag

Husmanskost är något som, tyvärr, blivit lite retro även om vi tycker det passar utmärkt in även idag. Bjud på något som dillkött eller någon annan god gryta från förr.

Till efterrätt måste det bli något med bär eller en äppelpaj. Servera allt i exempelvis skålar och fat gjorda av emalj vilket är mycket retro.

Dukningen i mormors stil

Vi tänker som sagt emaljkärl men även vaxdukar och porslin med glada 60- och 70-tals mönster på. Sätt även fram en kanna i emalj på bordet med några enkla blommor i. Klicka här för ett otroligt utbud av vackra saker i emalj, bland annat snygga muggar att dricka ur.

Det är inte helt lätt att hitta snygga emaljkärl och liknande men där finns en uppsjö. Du blir garanterat inspirerad.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *