Flexibelt Halv åtta koncept.

by admin

Ett Tv program som blivit väldigt omtyckt i Sverige är vardagsprogrammet “Halv åtta hos mig”.

Där fyra för varandra okända amatör kockar får bjuda varandra på middag. Stämningen är trivsam och middagarna mycket varierade.

sh_food_dinner_wine_285854987

Programmet har även inspirerat många andra. Olika sorters upplägg har dykt upp bland vänner. Det vanligaste är att kompisgäng har en grupp som träffas med jämna mellanrum och bjuder varandra på mat. I vissa fall bjuder en de övriga i gänget på trerätters middag. I andra fall bjuder en del av gänget den andra delen på middag.

I vissa fall kör gängen med olika mat-koncept eller mat från olika länder.

En del går även så långt att ifall maten ska vara inspirerad från olika länder klär sig även gäster och den som bjuder i klädsel som passar för landet.

Är det mexikansk tema ska gästerna klä sig mexikanskt. Även drycken till ska vara inspirerad från landet och passa maten.

Många ser dessa middagar som en höjdpunkt. Att få träffas, ofta en vardag och bara sitta ner, bli bjuden på god mat och att få umgås med människor man trivs med.

En del försöker även spara recepten så att alla har kvar dem så man minns de rätter man fått smaka till framtida middagar.

Det bästa är alla nya tips och ideér man får från varandra.