Gott behöver inte betyda onyttigt!

by admin

Många människor har en föreställning om att i princip all mat som är god skulle vara onyttig på något vis, och vise versa. Allt är självfallet i slutändan en definitionsfråga, men vi kan ändå med gott mod påstå att det absolut inte ligger till på detta vis, och dessutom komma med några konkreta exempel i dagens inlägg!

Det finns mycket man kan göra för att få allt ifrån vanlig svensk husmanskost till godsaker av olika slag att bli betydligt hälsosammare. En klassisk middagskomposition blir exempelvis väldigt mycket hälsosammare bara av att byta ut element som innehåller väldigt mycket kolhydrater, så som pasta eller potatis, mot grönsaker och frukt av olika slag.

Det finns också många produkter som är speciellt framtagna för att få oss att äta nyttigare i vår vardag och som kompletterar fysisk träning av olika slag. En sådan produkt är proteinpannkakor som på sätt och vis gör att du både kan äta kakan och ha den kvar på en och samma gång! Med det menar vi att du att du fortfarande kan unna dig en talrik goda pannkakor, utan att vara rädd för att kolhydratintaget skjuter i höjden i alldeles för hög utsträckning.

Ja, det är faktiskt en rolig insikt som många får när de väl bestämmer sig för att sadla om till en nyttigare kosthållning och hållit i den linjen ett tag. Att det helt enkelt går att äta väldigt gott samtidigt som man tänker på vad man tar och stoppar i sig. Många smarta och nyttiga recept är till och med så pass goda och superfräscha att de som bytt livsstil aldrig skulle vilja vara utan dom. Bara den insikten är en seger i sig!