Hur man får ut det mesta ur färska kryddor

by admin

Inget smakar så fräscht och gott som färska kryddor. Har du väl provat att laga mat på färska kryddor så finns det ingen återvändo. Du kommer för det mesta att använda torkade kryddor i nödfall. Dessutom är det fantastiskt att äga sitt egna lilla kryddland. Även om det bara är några krukor i fönstret ger det en känsla av lyx att själv kunna skörda de färska kryddorna och lägga till dem i maten.

herbs green healthy_468372902

För att få ut det mesta smakerna ur kryddorna så bör du krossa dem. En mortel är ett utmärkt redskap för att få den rätta konsistensen på kryddorna och på så sätt få ut smaken till maten som du lagar.

Klipp av kryddorna så att du får ett snyggt resultat i din kruka eller låda. Lägg därefter lite av kryddorna i morteln och mortla dem; lägg därefter i lite till och mortla. Gör så till dess att du uppnår rätt konsistens. Lägg därefter i kryddorna i slutet när maträtten börjar bli klar. Smaken kommer att förädla sig i maten och det gröna kommer dessutom göra sig fint i maträtten. Du kommer bli förvånad vilken skillnad det gör med både rätta färska kryddorna och redskapen för att ta fram det bästa ur dem.

Rengör sedan din mortel, för det mesta räcker det med att skölja ur den utan att använda starka diskmedel och förhindrar på så sätt att du får i dig en del kemikalier vid nästa gång du mortlar kryddor.

Kärlek till kryddorna

Se till att ge den kärlek som behövs till kryddorna så att de frodas och mår gott. Om du sköter dem på rätt sätt så behöver du inte köpa nytt hela tiden. Kryddor som odlas i kruka måste till exempel vattnas ofta så att de inte torkar ut, men de behöver också stå i krukor där överflödigt vatten kan rinna ut. Ta inte heller mer kryddor än du behöver till maträtten. Här kan du hitta lite tips om hur du sköter dina kryddor hemma.