Kaffe på maten – vilket kaffe väljer du?

by Noble Wuckert

Har du också lagt märke till den här ljuva dryckens skiftande aromer och rika smakvärld? Idag satsar allt flera på ett riktigt kvalitativt kaffe, istället för smaklösa dussinprodukter.

Välja kaffe

Hur ska du då tänka när du väljer kaffesort? Idag är marknaden enorm och även utbudet har ökat explosionsartat. Vi hör till det mest kaffedrickande folket men ändå har vi inte börjat utforska de finaste smakerna på samma sätt som till exempel i Italien. Vi i Sverige fokuserar på bryggkaffe hemma medan Italien har flest kaffebarer per capita. Vill du ta kaffestunden ett steg längre och verkligen upptäcka vad den smakvärlden har att erbjuda? Beställ på nätet och ordna kaffeprovning istället för vinprovning. Något kaffedrickare garanterat uppskattar.

Kaffe och hälsa

Visste du att allt flera forskningsprojekt visar att kaffe är bra för hälsan? En artikel om de nyaste rönen påpekar att bryggkaffe inte har samma positiva effekter på hälsan som till exempel espresso. Kaffedoften kan ändå få motstå. Förutom att den har en generellt stimulerande effekt på vårt psyke så använder man den ofta också till att neutralisera andra dofter. Faktum är att kaffet kom till Sverige som en hälsoprodukt på 1600-talet. Då kunde du enbart köpa kaffe på apoteket.