Laga en fantastisk måltid

by admin

Börja med att skaffa dig bra redskap, så är det enklare att och roligare att jobba i köket. Till exempel om du tillreder mycket fisk behöver du en bra fileringskniv. Ett tillräckligt stort skärbräde är ett måste för varje kök. Fundera igenom vilka köksredskap är viktigt just för dig.

Huvudingrediensen

Först väljer du vilken råvara är huvudingrediensen i din måltid. Fundera om du vill välja grönsaker, fisk eller kött. Sedan fortsätter du med att välja tillredningssättet, använder du stekpanna, ugn eller exempelvis grill. Varje sätt att tillreda ger råvaran sin egna nyans. Du väljer också om huvudråvaran är ensam eller tillreder du den tillsammans med andra ingredienser. Alltså blir rätten en gryta, soppa eller kanske en gratäng.

Smaksättning

Du kan välja smaksättning på din maträtt enligt ett visst land. Så tänk igenom vilka länders mat du tycker om, kanske det blir grekiskt, japanskt eller italienskt. Med olika kryddor kan du snabbt välja inriktning på din smakupplevelse. Tillsätt koriander för att få asiatisk känsla, kanel och stjärnanis för indisk känsla och chilin för mexikansk känsla.

Efterrätt

Varje måltid kräver en god efterrätt. När du väljer efterrätt bör du tänka på huvudrätten. Om huvudrätten är väldigt mättande bör efterrätten vara lättare, kanske en uppfriskande citronsorbet. Tänk på att konsistensen på huvudrätten och efterrätten inte är likadana.

 


Comments are closed.