Mat och förberedning till barnkalaset

by admin

Alla restauranger med självaktning har särskild barnmatsedel. Det beror på att de flesta barn knappast gillar tournedos med tryffel. Nej, barnen har sina egna favoriter. Vill vi få barnen att gilla maten måste man tänka i deras banor och det gäller inte minst på barnkalas. Vem vill att maten ska stå i stort sett orörd när alla gått hem?

572622-hot-dog-with-french-fries

Mycket att ordna med

Det gäller att plocka fram några säkra kort till kalaset. Favoriterna är faktiskt ganska många. Klassisk barnmat som brukar gå hem är till exempel pannkakor, korv med bröd eller hamburgare. Sedan gäller det att hålla matbestyren på en så enkel nivå som möjligt. Om man inte har en hel stab till förfogande bör man inte binda sig vid spisen. Att laga hamburgaren från grunden är således inte nödvändigt; fryst mat kommer att uppskattas. Vill du själv kontrollera vad barnen får i sig är det dock en bra idé att fixa sådant själv.

Dekorationer

Dekorationer är en mycket viktig del av varje barnkalas. Ballonger, partyhattar och serpentiner hör till – barnen ska känna direkt de kommer in i hemmet att här är det fest.

Underhållning

Tänk på att barnen inte ägnar ätandet så lång tid som vuxna. Före och efter bör det finnas sysselsättning som roar. Barnkalasen kan ligga på olika nivå. Vill man slå på stort kan man hyra in en trollkarl, det slår sällan fel. Många unga musikanter vill gärna uppträda med sång och instrument utan gage. De vill få publikvana och prova sin talang. Inom dessa områden går det inte att ge exakta råd, vilka man kan få tag på beror på var man bor. Vill man ha ett enklare kalas räcker det gott och väl med klassiska lekar som ”hela havet stormar” och ”sista paret ut”.