Sätt upp en bar vid nästa fest

by admin

God man ska självfallet kombineras med både gott sällskap och god dryck. Och har man inte tänk göra något speciellt för den sista delen kanske det är dags att tänka om? Att sätta upp sin egen bar nästa gång det ställs till med fest är ett perfekt tillskott och här kommer några användbara tips.

Bardisken

Bardisken är så klart den bästa möbeln för en riktig bar på festen. Men det är ju knappas något alla har hemma. Vill man slå på ordentligt kan man alltid satsa på att bygga en, men man kan lika gärna stapla upp lite saker för att få något mer provisoriskt som fortfarande är fullt fungerande. Tänk på att det ska vara en bra höjd så man kan luta över den bekvämt.

Utrustningen

Baren behöver också den rätta utrustningen. Går man ut på en bar kan man se en mängd glas förberedd för allt som baren säljer. Och medan man själv kommer behöva förbereda ett antal kan man ofta hoppa över glasen för något som cider och öl där flaskor och burkar hjälper en att spara in på glas. Men det finns även en mängd andra ting som kan vara användbart eller bara roligt att ha i baren också.

Drinkar

Ska man ha en riktig bar kommer gästerna förvänta sig att man inte bara kan köpa öl och cider, utan även drinkar. Man behöver inte ha flera års bartendererfarenhet för att blanda några drinkar, men det är bra att skaffa sig lite vägledning först och välja ut lite enklare drinkar att sätta upp på menyn. Alternativ kan man alltid anlita en bartender för en kväll.

Självbetjäning

Vill man slippa spendera mycket tid i baren själv kan man alltid sätta upp baren med självbetjäning. Sätt då gärna upp en kort receptlista på enkla och populära drinkar så kan gäster prova blanda sin egen om de så önskar.