Ställa till med kräftskiva

by admin

Kräftskiva är en fin tradition i Sverige som har en lång och rik historia. Vi har ätit kräftor i Sverige ända tillbaka till senmedeltiden, kanske till och med längre än så. Just kräftskiva är dock något vi kan spåra tillbaka till 1920-talet. Har man planerat att ta del av denna fina tradition i år kommer här några användbara tips.

Många föredrar att hålla kräftskivan utomhus. Har man en altan eller uteplats kan därför detta bli den perfekta platsen för en kräftskiva. Har man tillgång till el passar det utmärkt att rigga upp en ljusslinga av något slag. Annars kan man alltid dra fram lite glasburkar och ställa ned värmeljus i dem. Den som känner sig lite kreativ kan alltid göra sina egna kräftlyktor. Tips om detta hittas på Sköna Hem

Dekorationerna runtikring blir så klart också väldigt viktiga för stämningen. Allt möjligt kräftinspirerat kan så klart höra hemma. Att ha en ordentlig plastduk på bordet är att rekommendera med tanke på hur en kräftskiva brukar se ut när den är över. Detta och mycket annat passande kan man hitta i en butik som Partyhallen.

Kräftorna serveras bäst på ett riktigt stort fat där alla kan plocka som de vill. Garnera gärna med stora dillkronor för extra effekt. Till maten måste man så klart även servera dryck. Kalla drycker som öl, cider och läsk har alla sin plats på kräftskivan då det är en måltiden för alla åldrar. Hugg tag i en stor balja lägg ned några kylklampar och isbitar och fyll den sedan med vatten. Se till att ha ordentligt med dricka tillgängligt.

Vill man ha något mer på bordet än bara kräftorna finns det många bra recept man kan använda sig av. Söker man lite tips och inspiration för detta kan man svänga förbi en sajt som ICA och se vad de föreslår.